Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@18:33:09 GMT

احتمال ورود امیکرون (XE) به ایران

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۷۴۰۰۲

احتمال ورود امیکرون (XE) به ایران

رئیس مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران به این سوال که آیا ترکیب جدید امیکرون (XE) در ایران وجود دارد پاسخ داد.

سید علیرضا ناجی در گفت‌وگو با «ایران‌آنلاین» از احتمال بروز ترکیب جدید گونه امیکرون (XE) در ایران خبر داد و در مورد علائم این گونه جدید از ویروس کرونا اطلاعاتی را ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته رئیس مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران از زمانی که امیکرون شیوع پیدا کرده تا کنون 3 نوترکیب در دنیا شناسایی شده که کشورهای آلمان، دانمارک، فرانسه، هلند و بریتانیا وجود آنها را تایید کرده‌اند. این در حالی است که جدیدترین نوترکیب گونه XE است که از 2 زیرشاخه امیکرون یعنی ba1 و ba2 به وجود آمده و میزان انتقال و سرایت آن 10 تا 40 درصد بیشتر از سایر واریانت‌های ویروس کرونا گزارش شده است.

بر همین اساس آخرین آمار ارائه شده از بریتانیا گویای این است که بیش از 600 مورد ابتلا به گونه (XE) شناسایی شده اما اطلاعات بیشتری از آن در دست نیست؛ یعنی هنوز تایید نشده علائم این بیماری و میزان بیماری‌زایی و ایمن‌گریزی آن چقدر است. 

وی در ادامه توضیح داد: البته در مورد ایمن‌گریزی این گونه می‌توان با اطمینان بیشتری صحبت کرد، ولی تا زمانی که ویروس در گردش نباشد نمی‌توان نظر قطعی داد.

پاسخ ناجی به این سوال که اگر گونه جدید (XE) وارد ایران شود چطور می توان ابتلا به آن را تشخیص داد چنین است: همانطور که اشاره کردم هنوز در مورد علائم این گونه جدید اطلاعات متقنی در دست نیست، اما از آنجا که بیماری کووید 19 با مجموعه‌ای از علائم مشخص بروز می‌کند، در حال حاضر اگر هر کدام از این علائم در یک فرد وجود داشته باشد برای او تشخیص ابتلا به کووید می‌دهیم ولی اظهار نظر در مورد اینکه آن فرد به گونه (XE) مبتلا شده یا خیر تنها با اقدامات ژنتیکی ممکن است.

البته رئیس مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی معتقد است؛ باید این را هم در نظر داشت که امکان دارد نوترکیب (XE) در ایران به وجود بیاید یا اینکه همین حالا هم در ایران وجود داشته باشد و این یعنی حتی اگر گونه (XE) از خارج هم به ایران وارد نشود امکان تشکیل آن وجود دارد.

دکتر ناجی همچنین به سهل‌انگاری‌هایی که تاکنون در تمام دنیا نسبت به ویروس کرونا صورت گرفته است اشاره کرد و گفت: پیش‌تر نگرانی‌ها و پیش‌بینی‌هایی در مورد گونه «دلمیکرون» که خاستگاه آن قبرس بود مطرح شد که البته آن زمان مورد توجه قرار نگرفت، اما مدتی بعد شاهد 2 نوترکیب از آن بودیم به همین دلیل در شرایط فعلی ضروری است که افراد نسبت به مصون ماندن از هرگونه آسیب احتمالی، توجه بیشتری به خرج دهند.

وی طی معاینات بالینی که انجام داده آخرین علائم گونه در گردش ویروس کرونا در کشور را بدن درد، آبریزش بینی، گلودرد، عطسه و تب در بزرگسالان و علائم گوارشی در کودکان برشمرد و یادآور شد: مبتلایان فعلی به کووید 19 از دست دادن حس چشایی و بویایی را چندان تجربه نمی‌کنند.

آلودگی هوا هم موضوع دیگری بود که دکتر ناجی به آن اشاره کرده و توضیح داد: به طور کلی آلودگی هوا فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنمفسی می‌کند و با اثر گذاشتن روی ریه، باعث بر هم خوردن ساختمان ریه و درگیری ریوی می‌شود از این رو ممکن است شرایط ابتلابه بیماری را مساعد سازد اما باعث فعالیت بیشتر بیماری نخواهد شد. 

دکتر علیرضا ناجی - رئیس مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران - برای در امان ماندن افراد از هرگونه آسیب کرونایی تاکید کرد: بر اساس پروتکل‌های بهداشتی جهانی، کادر درمان، افراد بالای 60 سال و کسانی که دارای بیماری زمینه‌ای و یا ضعف سیستم ایمنی بدن هستند  دوز چهارم واکسن کرونا را دریافت کنند.
سایر افراد هم شیوه‌نامه‌های بهداشتی یعنی واکسیناسیون، حفظ فاصله جانبی، تهویه مناسب هوا و شست‌وشوی مکرر دست را در اولویت قرار دهند.
در مدارس و دانشگاه‌ها متاسفانه شیوه‌نامه‌های بهداشتی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و از آنجا که معمولا امکان تهویه مناسب هوا هم وجود ندارد (باعث تاسف است در بازه زمانی 2 ساله‌ای که آموزش‌ها به صورت مجازی بود، به اصلاح شرایط فیزیکی مدارس و دانشگاه‌ها توجه نشده و حالا فقط حسرت فرصت از دست رفته باقی مانده است) به والدین توصیه اکید دارم نسبت به تزریق دوز بوستر (دوز تقویتی واکسن کرونا) به فرزندان‌شان توجه بیشتری داشته باشند؛ نه فقط افراد بالای 18 سال که باید تمام 12 ساله به بالاها برای دریافت دوز بوستر آزاد باشند.

ناجی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر آنچه که واجب است و کل دنیا باید نسبت به آن سرمایه‌گذاری کند ترکیب‌های جدیدی از واکسن است خاطرنشان کرد: اگر فرض کنیم دنیا به سمتی برود که در آن بالای 70 درصد افراد واکسینه شوند و بیماری از حالت حاد خارج شود و فقط افرادی خاص با ریسک بالاتر را درگیر کند و یا اینکه مجبور شویم به صورت سالانه واکسن دریافت کنیم، استراتژی موثر برای کنترل کووید 19 استراتژی به کار گرفته برای آنفلوانزا است که با سنجش ترکیب‌های ویروس‌های موجود، واکسن روزآمد شده و در نهایت تزریق می‌شود.
در واقع باید به دنیال نسل جدید واکسن باشیم که یا ترکیب آنها تغییر کرده باشد یا فرمت واکسن به گونه ای باشد که ایمنی قوی‌تری به وجود بیاورد تا عملکرد بهتری در برابر ویروس داشته باشد.

دوز سوم واکسن کرونا از نان شب واجب‌تر است + صوت اُمیکرون در ایران چگونه پیشروی می‌کند؟ + فیلم در ایران خبری از «دلتاکرون» نیست + فیلم کرونای قبرسی چه علائمی دارد؟ + فیلم انتهای پیام/      

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۴۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بنابر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشور‌هایی که زائران آن‌ها عازم سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک را انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

براساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از دارو‌هایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند، علاوه بر این، در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور